Taxatie Ede Veenendaal Wageningen Barneveld

Taxatie huis

Een taxatie is het inschatten van de waarde van een object. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij huizen, kunstwerken en verzamelobjecten. Een taxatie van een object is belangrijk wanneer men dit wil verzekeren of verkopen.

 

Taxeren is het inschatten door een onafhankelijk, erkend en terzake kundig persoon, van de waarde van alle roerende en onroerende objecten. Een taxateur kan erg nuttig zijn bij bv. vraag en aanbod sites op Internet (voor kopende/ verkopende partij), bij erfenissen, scheidingen, etc.

 

Onafhankelijke taxatie

 

Onafhankelijk zijn is één van de deugden die een waardebepaler/ taxateur beslist moet bezitten, daarnaast is het zonder meer een must om zich de kwestie of object eigen te kunnen maken, cq. gespecialiseerd te zijn in de waarde van het object. Erkend zijn van een taxateur is zonder meer een vereiste, in Nederland zijn er een aantal manieren, instanties waar men getoetst kan worden: In het kort wordt hierbij gekeken naar het verleden, het beroep, de eerbaarheid, enz. van de aanvrager/ aanvraagster. Een toetsing door Stichting Vastgoedcert  en het NRVT voor makelaars en taxateurs van onroerende zaken is dan ook de basis waar aan voldaan moet zijn.

 

Taxatatie verplicht

 

Een taxatierapport wordt vaak verplicht gesteld bij het aanvragen van een hypotheek, dit kan zijn voor het afsluiten van een nieuwe hypotheek, oversluiten of hypothecaire lening. De bank of geldverstrekkende instelling wil graag een bewijs van de werkelijke waarde, van het huis dat gefinancierd moet worden. De taxatie moet uitgevoerd worden door een erkend taxateur.

In de meeste gevallen eist de bank ook een NWWI validatie. Wij zijn ook daarbij aangesloten, zodat wij die ook voor u kunnen realiseren. 
 
Heeft de taxatie waarde invloed op het bedrag dat ik kan lenen?
Omdat de marktwaarde van een object vaak bepaald hoeveel u kunt lenen voor dat huis, heeft de getaxeerde waarde zeker invloed. De kosten koper dient u vaak uit eigen middelen te betalen.
 
Zegt het taxatierapport iets over de bouwkundige staat?
Alleen over onderhoudsstaat. De taxateur kan wel adviseren om een nader bouwkundig onderzoek uit te laten voeren.

Taxatie Ede of Veenendaal of Wageningen of Barneveld
Onze taxateur van Koen Makelaar taxeert juist heel veel in Ede. Maar ook in Veenendaal en Barneveld en Wageningen. En zelfs in Arnhem en Utrecht.  

Vul het contactformulier in of mail voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.
Voor de aanvraag van een NWWI taxatie kunt u het speciale NWWI formulier invullen.

 

 

Contact

Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring