Twitter

Wat is Twitter?

Twitter is hét nieuwe medium waarbij je met korte tekstberichten, real-time kan communiceren met de hele wereld. Wat Twitter uniek maakt is dat je niet perse achter de computer moet zitten om berichten te posten of te ontvangen. Je kan gemakkelijk via je telefoon berichten ontvangen en versturen. Zo blijf je altijd op de hoogte.

Hoe werkt Twitter?

Als je KOEN op Twitter wil volgen dien je eerst een account aan te maken (surf naar www.twitter.com). Nadat dit gebeurd is, klik je op “volg ons op Twitter”. Je komt dan op onze twitter pagina uit. Op deze site kun je aanklikken dat je ons wilt volgen.
Nu word e automatisch op de hoogte gehouden van alle nieuwe panden die bij ons in de verkoop komen, zelfs nog eerder dan het op funda zichtbaar is.

Op deze pagina een korte uitleg van wat twitter is.

Wat is Twitter?

Twitter is een ‘microblogdienst’, een combinatie van sms, weblog en chat. De gebruikers van Twitter delen hun belevenissen met anderen door berichten van 140 tekens op internet te zetten. Korte berichtjes met tekst en links naar artikelen, foto’s en video’s.

De gebruikers kunnen behalve zelf berichten plaatsen, ook automatisch de berichten van anderen volgen. Je meldt jezelf aan als ‘volger’ van iemand en dan verschijnen zijn berichten automatisch op je scherm. Jouw volgers zien dus ook automatisch wat jij op Twitter schrijft.

Hoe begin ik met het volgen van KOEN

Je gaat naar twitter.com, klikt op ‘join’ en kiest een gebruikersnaam.  Je krijgt dan je eigen pagina waarop al je berichten (tweets) chronologisch (van nieuw naar oud) onder elkaar staan. Als je KOEN volgt en je bent ingelogd dan zie je op twitter.com/home alle berichten van de mensen die je volgt onder elkaar staan.

Als ik KOEN niet meer wil volgen, wat moet ik dan doen?

Als je ons niet meer wilt volgen kun je altijd weer stoppen. Dit doe je door op de knop ‘unfollow’ te drukken.

Apestaartje en hekje?
Als je een bericht schrijft naar ons dan refereer je aan ons door een @ voor onze naam te schrijven. Dus: @koenmakelaar. Hierdoor wordt die naam automatisch een link naar de Twitterpagina van ons. Als je dus een bericht specifiek aan ons via Twitter wil sturen, dan start je het bericht dus zo: @koenmakelaar. Bedenk wel dat iedereen dit bericht kan lezen!

Je kan ook een bericht sturen dat alleen door ons gelezen kan worden: een ‘direct message’. Je begint dan het bericht met een D, spatie en dan onze naam. Dus:  D koenmakelaar

Naast het @ wordt ook het # veel gebruikt. Een woord met een hekje ervoor is een ‘hashtag’, het onderwerp van de tweet. Dat maakt het makkelijker om de zoekfunctie van Twitter te gebruiken.

Tenslotte kan een bericht met RT beginnen, wat staat voor ‘re-tweet’. Het is heel gebruikelijk om een interessant bericht van een ander te re-tweeten. Hierdoor wordt belangrijke informatie razendsnel bekend bij een grote groep twitteraars. Vooral die snelheid maakt Twitter populair als nieuwsbron. Stel dat je van ons een nieuw pand via twitter ontvangt, dan kun je dit doorsturen naar jouw volgers.

Waarmee kan ik Twitteren?

Er zijn inmiddels heel wat programma’s, apps en tooltjes waarmee je kan twitteren. Niet alleen voor je computer, maar ook voor je mobiele telefoon. Zo is er bijvoorbeeld Tweetdeck voor de iPhone, maar voor vrijwel elke telefoon met mobiel internet is er een programmaatje waarmee je makkelijk tweets kan schrijven en bekijken. Google op het type telefoon plus ‘Twitter’ en je komt waarschijnlijk verschillende programma’s tegen.

Waarom zou ik het doen?

Door KOEN te volgen ben je als eerste op de hoogte van alle nieuwe panden die te koop komen. Nog eerder dan het op funda zichtbaar is. Ben je op zoek naar een woning of vind je het interessant om te weten welke panden in de verkoop komen, volg ons dan.