Nu huis kopen in Ede

DIT JAAR NOG EEN HUIS KOPEN
 
Huis kopen in 2014 
Het jaar 2013 is alweer ten einde. De tijd gaat snel en volgens vele makelaars en hypotheekadviseurs en financieel planners, moet u dit jaar nog definitief een huis kopen. Het herstel gaat beginnen

De vragen en antwoorden. Wat is er afgesproken in het regeerakkoord?
1. Vanaf 2014 wordt het maximale tarief waarvoor je rente kunt aftrekken met 0,5 procent per jaar verminderd.
2. Bij nieuwe hypotheken mag je alleen nog rente aftrekken als je annuïtair aflost.
3. Wie de komende tijd met een restschuld blijft zitten na verkoop van een huis, mag de rente daarvoor 10 jaar lang (onder voorwaarden) van de belasting blijven aftrekken.

Blijft de hypotheekrenteaftrek bestaan?
In het regeerakkoord is afgesproken dat de hypotheekrenteaftrek wordt verminderd, zowel voor nieuwe als voor bestaande hypotheken. Voor nieuwe hypotheken is in het regeerakkoord afgesproken dat je ze verplicht op annuïteiten basis (of linear) moet aflossen, wil je in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek.

Wat is verplicht annuitair aflossen?
Annuïtair aflossen betekent dat je iedere maand evenveel betaalt (een deel aflossing en een deel rente) en aan het einde van de looptijd het volledige bedrag hebt terugbetaald.
De eerste maand betaal je veel rente en weinig aflossing. Omdat het maandbedrag gelijk blijft verschuift de verdeling tussen het rentedeel en het aflossingsdeel. Doordat je elke maand een deeltje van de schuld aflost, hoef je de volgende maand telkens iets minder rente te betalen. Het deeltje dat je aflost wordt elke maand iets groter, zodat aan het eind van de looptijd je veel aflossing betaalt en nog maar weinig rente. De betaalde rente is aftrekbaar en de aflossing niet.

Het is dus duidelijk dat je uiteindelijk elke maand bij een annuïteiten hypotheek netto steeds iets meer gaat betalen.

Is het verstandig als ik overweeg om een woning te kopen om dat nog dit jaar te doen?
Op basis van de huidige gegevens is het fiscaal gezien verstandig om nog dit jaar een huis te kopen omdat de maximale renteafrek voor hypotheken met 0,5% wordt ingekort. Dat betekent dus dat u netto meer gaat betalen.
Ede, 21 februari 2014
Ede, 22 november 2013

HUIS KOPEN 
DIT JAAR DOEN

 

 

EDE – Een huis koop je voor een hele lange tijd.

De rente is laag, de huizenprijzen zijn laag, huren gaan  omhoog dus

Daarom het advies van Koen:

 

 

 

HUIS KOPEN?
DIT JAAR
NOG DOEN!
 


(0318) 48 23 66
www.koenmakelaar.nl