Hypotheken

Er komt veel kijken bij de aankoop van een woning. Wat houdt de vereniging van eigenaren in, hoe ziet het bestemmingsplan eruit, voldoet de woning volledig aan uw wensen of moeten er aanpassingen uitgevoerd worden. Hierbij kan uw makelaar u van dienst zijn.

Daarnaast is dit een goed moment om uw totale financiële zaken weer eens op een rijtje te zetten. U heeft mogelijk een (gedeeltelijke) financiering nodig om de woning te kunnen kopen. Zelfs al zou u geen financiering nodig hebben, kan het uit fiscale overwegingen interessant zijn toch te financieren. Deze financiering moet volledig op uw situatie zijn toegesneden. Hierbij kunt u denken aan:

-  een acceptabele netto maandlast
-  een flexibele hypotheekvorm, de laagste rente geeft niet automatisch de laagste netto lasten
-  vermogensvorming om t.z.t. de hypotheek af te lossen
-  het verzekeren van het risico van overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid, hoe ziet het pensioen er straks uit?
-  eventuele toekomstige wijzigingen in uw privé of zakelijke situatie.

Een gedegen advies is van belang.

Als u uw huidige woning gaat verkopen en een andere -misschien wel kleinere woning- terugkoopt, kunt de nieuwe woning misschien wel helemaal uit de overwaarde van uw huidige woning betalen. Maar is dat de beste oplossing voor u? Als u bijna al uw geld in de woning steekt, zit het in de stenen en beperkt dat uw financiële mogelijkheden. Met een aanvullende financiering bent u veel flexibeler en kunt u uw inkomen aanvullen of gebruiken voor grote uitgaven.

Mail voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.